Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco ommodo consequat.

Monday to Friday: 9-20
Saturday to Sunday: closed

  /  Dostawcy

Jan Stávek to prawdziwy winiarski artysta, który bawi się winem. Obecnie dzieli się swoją wiedzą teoretyczną i praktyczną ze studentami jako wykładowca Akademii Wina w Valticach, Narodowego Centrum Wina i Czeskiego Uniwersytetu Przyrodniczego w Pradze. Jest autorem kilku książek o winie.

Jest zewnętrznym enologiem w kilku morawskich winnicach, ale przede wszystkim wyznacza kierunek i styl rodzinnej winnicy VÍNO J. STÁVEK.

Flagowym produktem Jana jest Frankovka, która na Morawach stanowi jeden z najpopularniejszych czerwonych szczepów.

Wina tego producenta dostarczamy do restauracji oraz winebarów.

Roman Fabig to młody, ale bardzo utelentowany winiarz, który swoją winnicę ulokował w morawskiej miejscowości Hustopeče (niem. Auspitz). Ukochany przez Romana szczep to Sauvignon Blanc i to on skupia największą uwagę producenta.

Twórca skupia się głównie na produkcji Sauvignon Blanc, ponieważ jak sam uważa, tylko w ten sposób może osiągnąć ten najwyższy wynik. W swojej winnicy wyznaje zasadę „Eco friendly”, która towarzyszy mu na każdym etapie produkcji win.

Roman Fabig uważa, że jedzenie i wino funkcjonują nierozłącznie. Wino jest przede wszystkim po to, by poprawiać smak potraw, a nieskończona kombinacja wszystkich możliwych smaków daje ogrom radości.

Wina tego producenta dostarczamy do restauracji oraz winebarów.

Winnica Víno z Kobylí znajduje się w podregionie winiarskim Velké Pavlovice na Morawach. Winorośl uprawiana jest w Kobylí od ośmiuset lat. Na obecnym obszarze około 170 hektarów uprawiane są najbardziej tradycyjne odmiany, takie jak Frankovka, Tramín červený, Svatovavřinecké czy Modrý Portugal. Idealna lokalizacja winnic i wyjątkowy mikroklimat pozwalają winogronom w dojrzewaniu, a zespołowi technologów w tworzeniu wina wysokiej jakości.

Wina tego producenta dostarczamy dla sektora HoReCa oraz sklepów specjalistycznych.